Verwerkingsmethode voor full-colour LED-scherm

2020-10-10 11:51:36 hongling

Verwerkingsmethode voor full-colour LED-scherm


Project overzicht:


        Hoe de fout van het LED-scherm op te lossen? Er zijn veel redenen waarom het full-colour LED-scherm niet correct kan worden weergegeven.


        Als het nieuwe scherm is geïnstalleerd en ingeschakeld, zal het even duren. Het kan zijn dat de stuurkaart verkeerd is ingesteld om te scannen of dat de kabel niet correct is aangesloten (controleer de kabel van de stuurkaart naar de eerste kaart). Dit probleem kan ook optreden als de 5V-voeding niet goed is aangesloten.


        Als dit fenomeen plotseling wordt ontdekt na een tijdje gebruik, is de meest waarschijnlijke oorzaak, naast het falen van de stuurkaart, dat het bord met water is overstroomd en de chip of voeding is verbrand.


        U kunt ook proberen eerst een DVI-interfacemonitor aan te sluiten om te zien of het signaal van de DVI-uitgangspoort van de grafische kaart normaal is. Over het algemeen is de resolutie van de DVI-interface 1024 * 768 voor Lingxingyu-kaarten. De oorzaak van het wazige LED-display kan ook een probleem zijn met de grafische kaart of een probleem met het stuurprogramma. Probeer de netwerkkabel van de ontvangende kaart achter het weergavescherm los te koppelen en druk op de debug-knop op de ontvangende kaart om te zien of de schermscan normaal is.


        Daarnaast worden er ook andere redenen gegeven die ervoor zorgen dat het full-colour LED-scherm wazig wordt, ter referentie:


        1. Het LED-weergavescherm kan niet worden weergegeven


        Oplossing: controleer of de stroomtoevoer van het elektronische display normaal is en of er een sterke stroomtoevoer van 220V is


        2. Het elektronische LED-display is niet normaal en het scherm is wazig


        Oplossing:


        (1) of de parameterinstellingen van de LED-controlekaart correct zijn, en of er een signaal wordt verzonden naar de LED-controlekaart van het elektronische weergavescherm;


        (2) Of de communicatielijn normaal is, controleer of de LED-controlekaart een signaalinvoer heeft;


        (3) Of de 5V-voeding van de LED-controlekaart normaal is;


        3. Een deel van het elektronische beeldscherm is niet normaal, zoals zwart scherm, wazig scherm


        Oplossing: controleer of de voeding van het abnormale beeldscherm normaal werkt; de signaaltransmissielijn is defect; de enkele module van het beeldscherm is defect.


        A. Er is een probleem met de uitvoer


        1. Controleer of de lijn van de uitgangsinterface naar het signaaluitgang-IC is aangesloten of kortgesloten.


        2. Controleer of het klokvergrendelingssignaal van de uitgangspoort normaal is.


        3. Controleer of de cascade-uitgangsdatapoort tussen het laatste aandrijf-IC is verbonden met de datapoort van de uitgangsinterface of dat er kortsluiting is opgetreden.


        4. Slechte warmteafvoer van het chassis, wat leidt tot een stijging van de temperatuur van de grafische kaart.


        Oplossing: los het probleem van warmteafvoer op.


        Controleer of de ventilator normaal werkt, voeg olie toe aan de ventilator, ruim het stof in de behuizing op en los het probleem van warmteafvoer op.


        5. Installeer het systeem opnieuw en de grafische kaart of monitor ondersteunt geen hoge resolutie.


        Oplossing:


        (1) Start de computer opnieuw op, druk continu op de F8-toets, kies in het geavanceerde opstartmenu om de "veilige modus" te openen en druk op Enter om in te loggen op het systeem en voer vervolgens de weergave-instellingen onder vensters in, selecteer de 16-kleurenstatus, klik op de knop "Toepassen" en klik op "OK "Knop.


        (2) Start de computer opnieuw op, ga in de normale Windows-modus naar Apparaatbeheer, verwijder het stuurprogramma van de grafische kaart en start de computer opnieuw op.


标签: Led scherm