Wat moet ik doen als het LCD-verbindingsscherm beschadigd is?

2021-03-19 09:53:28 hongling

Wat moet ik doen als het LCD-verbindingsscherm beschadigd is?

1. Eerst moet u controleren of de verbinding tussen het LCD-verbindingsscherm en de grafische kaart niet goed is aangesloten of los zit. Omdat het slechte contact een rommelige, rommelige vorm veroorzaakt, is dit het meest voorkomende verschijnsel van vervaging. (In dit geval is het eenvoudig, sluit gewoon de verbinding aan en het is OK.


2. Controleer of de grafische kaart te veel wordt gebruikt voor overklokken, in het algemeen zullen er onregelmatige en onderbroken horizontale strepen verschijnen. Dan moeten we het overklokbereik op dit moment verkleinen. (Opmerking: verlaag eerst de frequentie van het videogeheugen)


3. Naast het controleren van het overklokken van de grafische kaart, is er ook de kwaliteit van de grafische kaart. Als er een probleem is met een wazig scherm na het vervangen van de grafische kaart, en de bovenstaande twee methoden werken niet, moet u controleren of de anti-elektromagnetische interferentie en de elektromagnetische afschermingskwaliteit van de grafische kaart bevredigend zijn. (Installeer allereerst enkele ontbrekende onderdelen die elektromagnetische interferentie kunnen veroorzaken zo ver mogelijk van de grafische kaart (zoals harde schijf), en kijk dan of het scherm verdwijnt. Als wordt vastgesteld dat de elektromagnetische afschermingsfunctie van de grafische kaart kaart is niet genoeg, dan moet de grafische kaart worden vervangen of moet de afscherming zelf worden gemaakt.)


4. Er is een andere situatie: of de resolutie of de vernieuwingsfrequentie van het LCD-splitsingsscherm te hoog is ingesteld. De resolutie van LCD-splitsingsschermen is over het algemeen lager dan die van CRT-monitoren.Als de resolutie de beste resolutie overschrijdt die door de fabrikant wordt aanbevolen, kan het fenomeen van schermstoring optreden.


5. Er is hier een andere situatie die over het algemeen gemakkelijk over het hoofd wordt gezien: Controleer of een incompatibel stuurprogramma voor de grafische kaart is geïnstalleerd, omdat de updatesnelheid van het stuurprogramma van de grafische kaart steeds sneller wordt, vooral voor NVIDIA grafische kaarten. Sommige gebruikers kunnen altijd niet wachten om de nieuwste versie van de driver te installeren. In feite zijn sommige van de nieuwste stuurprogramma's testversies of versies die zijn geoptimaliseerd voor een specifieke grafische kaart of game.Het gebruik van dit type stuurprogramma kan er soms toe leiden dat er schermen verschijnen.


Het wordt aanbevolen dat iedereen de door Microsoft gecertificeerde driver probeert te gebruiken, bij voorkeur de driver die wordt geleverd door de fabrikant van de grafische kaart. Als de bovenstaande trucs het probleem nog steeds niet kunnen oplossen, kan het een kwaliteitsprobleem zijn van het LCD-verbindingsscherm. Schakel op dit moment over naar een andere monitor om te testen. De zogenaamde levensverlenging is eigenlijk hoe je het LCD-scherm moet beschermen zodat het beter zijn werk kan behouden. LCD-splitsingsschermen zullen sommige pixels oververhit raken als gevolg van lange werkuren. Zodra de limiet wordt overschreden, zal dit permanente schade veroorzaken, wat leidt tot wat we vaak "dode pixels" noemen.


Als gebruikers lang moeten werken, is het het beste om ze een pauze te laten nemen of de inhoud continu te wijzigen. Dit soort inspanningen kan de veroudering van het scherm verlengen en hardwareschade voorkomen.