Wat is het verschil tussen HD en SD?

2021-03-19 09:51:46 hongling

Wat is het verschil tussen HD en SD?
       De onvermijdelijke trend van HD-ontwikkeling is door de meeste beveiligingsbedrijven erkend, vooral in de afgelopen een of twee jaar heeft een zwerm grote en kleine bedrijven in China geprobeerd zich in het mega HD-veld te wringen. Deze bedrijven hebben de oorspronkelijke fabrikanten van analoge camera's en tradities. "" Netwerkcamera + videoserver "-fabrikanten, DVR-achtergrond R & D-fabrikanten, en zelfs niet-beveiligingsbedrijven en niet-videobewakingsfabrikanten.


Wat is HD?


HD werd voor het eerst voorgesteld op het gebied van radio en televisie, en werd voor het eerst geformuleerd door gezaghebbende organisaties zoals de Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE). Op het gebied van videobewaking worden ook uitzend- en televisiestandaarden veel gebruikt, en "HD" wordt gedefinieerd als 720p (1280 × 720, progressief), 1080i (1920 × 1080, geïnterlinieerd) en 1080p (1920 × 1080, progressief). het formulier. HD is geen gemakkelijke taak voor videobewaking. Het omvat veel koppelingen in het bewakingssysteem, van front-end camera's tot transmissie, opslag- en weergaveapparatuur voor opnamen. Om de "HD" -indicatoren te bereiken, zijn overeenkomstige aanpassingen nodig. Zolang een koppeling niet aan de vereisten kan voldoen, systeem zal het systeem niet kunnen bereiken. De "HD" -vereisten.


Wanneer sommige fabrikanten HD promoten, richten ze zich voornamelijk op de front-end camera-apparatuur. Het is waar dat het high-definition video-effect eerst afkomstig is van het verzamelen van high-definition-informatie. Als er geen front-end high-definition videocollectie is, het is onmogelijk om over het high-definition effect van de back-end te praten. Het is echter niet voldoende om alleen high-definition beelden te maken, deze beelden hebben alleen betekenis wanneer ze het opslagapparaat en het weergaveapparaat bereiken via het transmissieapparaat.


Door transmissieapparatuur als voorbeeld te nemen, kan de videokabeltransmissietechnologie die wordt gebruikt in het beveiligingsbewakingssysteem grofweg worden onderverdeeld in verschillende transmissiemethoden, zoals coaxiale basisbandtransmissie, coaxiale modulatietransmissie, optische kabeltransmissie, twisted pair-transmissie en IP-netwerktransmissie. De bovenstaande transmissiemethoden hebben hun eigen voor- en nadelen, maar de meest voorkomende toepassingen zijn optische kabeltransmissie en coaxiale kabeltransmissie. Dus hoe presteren deze twee methoden in het high-definition bewakingssysteem?


Wat is SD?


Standard Definition, Engels is "Standard Definition", is een videoformaat met een fysieke resolutie van minder dan 720p. 720p betekent dat de verticale resolutie van de video 720 lijnen progressieve scan is. Specifiek verwijst het naar videoformaten met "standaarddefinitie" zoals VCD, DVD en tv-programma's met een resolutie van ongeveer 400 lijnen, dat wil zeggen, standaarddefinitie. De fysieke resolutie van 720p of hoger wordt HD genoemd, (High Definition in het Engels) wordt HD genoemd. Met betrekking tot high-definition standaarden zijn er twee internationaal erkende standaarden: de verticale videoresolutie is hoger dan 720p of 1080i; en de video-beeldverhouding is 16: 9.


SD is een videoformaat met een fysieke resolutie van minder dan 720p. 720p betekent dat de verticale resolutie van de video 720 lijnen progressieve scan is. Specifiek verwijst het naar videoformaten met "standaarddefinitie" zoals VCD, DVD en tv-programma's met een resolutie van ongeveer 400 lijnen, dat wil zeggen, standaarddefinitie.


720P is de formaatstandaard voor high-definition digitale televisie op hoog niveau, geformuleerd door de Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE). Het effectieve weergaveformaat is 1280 × 720. SMPTE (American Society of Motion Picture and Television Engineering) verdeelt de digitale high-definition signaal digitale tv-scanlijnen naar verschillende 1080P, 1080I, 720P (i is geïnterlinieerd, wat betekent geïnterlinieerd, p is progressief, wat betekent progressief). 720P is een weergaveformaat dat bij progressieve scan een resolutie van 1280 × 720 bereikt. Het is de samensmelting van digitale filmbeeldvormingstechnologie en computertechnologie.


720p-formaat, resolutie is 1280 × 720p / 60Hz, lijnfrequentie is 45 kHz.


Gedetailleerde HD


High-definition apparatuur: voor weergaveapparaten zoals dvd-spelers, camcorders, projectoren en monitoren, is de zogenaamde "HD" over het algemeen niet alleen "720P", maar verwijst naar "Full HD", wat betekent dat het 1920 * 1080 ondersteunt Resolutie video-uitgang. Deze apparatuur is meestal duur.


HD-formaat: vanwege de enorme hoeveelheid high-definition videogegevensoverdracht is een nieuw compressie-algoritme nodig. De huidige high-definition videoformaten omvatten voornamelijk: H.264, WMA-HD, MPEG2-TS, MPEG4 en VC-1, enz. Onder hen is het H.264-formaat momenteel het populairst. Daarom moet u bij het kopen van een high-definition schijfstation of grafische kaart uitzoeken of het apparaat H.264 ondersteunt. De 8400G grafische kaart van Nvidia ondersteunt bijvoorbeeld geen H.264, terwijl de 8400GS dat wel doet.


High-definition-film: de zogenaamde high-definition-film verwijst naar een full-HD-videobestand (1920 * 1080) dat is geproduceerd in een high-definition videoformaat. Blu-ray dvd-videobestanden worden bijvoorbeeld gecomprimeerd in h.264-indeling. Tegenwoordig wordt het afspelen van high-definition video meestal gedaan via een computer. Door het complexe algoritme van high-definition videobestanden en de enorme hoeveelheid berekeningen worden er relatief hoge eisen gesteld aan de CPU en grafische kaart. Onder normale omstandigheden moet een computer die high-definition video afspeelt, zijn uitgerust met een grafische kaart met een ingebouwde hardwarematige high-definition decoderingsfunctie, omdat volledige zachte decompressie te veel CPU vereist.


Full HD: Technisch gezien moet de algehele fysieke resolutie van een Full HD-scherm 1920 × 1080P bereiken, dat wil zeggen dat de horizontale resolutie 1920 pixels moet bereiken en de verticale resolutie 1080 scanlijnen. Lcd-tv's die voldoen aan de Full HD-standaard worden bij het paneel of als onderdeel van het tv-ontwerp gelabeld, met "FULL HD" gemarkeerd om aan te geven dat de fysieke resolutie van het scherm voldoet aan de 1920 × 1080P Full HD-standaard.


Momenteel zijn er veel LCD TV-producten op de markt die alleen de HD-standaard van 1366X768 halen, maar in de handleiding of de body zien we vaak het teken van "volledige ondersteuning voor 1080P HD-weergave", maar dit is niet echt mogelijk van het bereiken van de full HD-standaard, maar er wordt gezegd dat het 1080P-afbeeldingen kan weergeven, maar de afbeelding is sterk in prijs verlaagd. Dit is slechts een promotietaal om het product te "vergulden".


Het verschil tussen HD en SD


De verdeling van "HD" en "SD" komt allereerst door de video-effecten die te zien zijn. Vanwege het verschil in beeldkwaliteit en bandbreedte die wordt ingenomen door kanaaltransmissie, worden digitale tv-signalen onderverdeeld in HDTV (high definition televisie), SDTV (standard definition televisie) en LDTV (gewone definition televisie). Vanuit het perspectief van visuele effecten heeft HDTV de hoogste specificaties en de beeldkwaliteit kan het niveau van 35 mm breedbeeldfilms bereiken of benaderen. Het vereist de horizontale resolutie van video-inhoud en weergaveapparatuur om meer dan 1000 lijnen te bereiken, en de maximale resolutie kan 1920 × 1080 bereiken. In termen van beeldkwaliteit, aangezien de resolutie van high-definition in principe gelijk is aan 4 keer die van traditionele analoge tv, zijn de beelddefinitie en kleurweergave veel beter dan die van traditionele tv. Het 16: 9 breedbeeldscherm zorgt ook voor een breder visueel genot. Vanuit het oogpunt van audio-effecten ondersteunen high-definition tv-programma's Dolby 5.1-kanaals surround sound, en high-definition videoprogramma's ondersteunen Dolby 5.1 TrueHD-specificaties, wat ons een super schokkend luisterplezier zal bezorgen.


Simpel gezegd, de huidige videoresolutie van de civiele standaarddefinitie is slechts 720 * 480. De civiele high-definition 1080i video-opnamepixels zijn 1080 * 1444 pixels. De definitie van de twee is heel anders. Pas nadat je het hebt gebruikt, kun je het high-definition beeld duidelijk voelen. Als de omstandigheden het toelaten, kun je een high-definition beeld kopen. machine nu. Als het een high-definition tapedrive is die het 1080i hdv-videoformaat gebruikt, kan deze worden bewerkt met een 1394-kaart die in de computer is vastgelegd. Momenteel ondersteunt de nieuwste software bewerking, wat niet anders is dan SD. En als u high-definition videoprogramma's op een gewone tv wilt afspelen, hebt u de interface voor composiet videosignalen van het high-definition apparaat of de s-video-uitgang nodig. U kunt uw eigen video bekijken. Als u wilt genieten van high-definition visie, kunt u ervoor kiezen om component- of hdmi-uitvoer (high definition multimedia) te gebruiken. Ter vergelijking: deze laatste kan het video-effect van de beste kwaliteit bieden. Natuurlijk kunt u de high-definition video ook rechtstreeks op uw computer bekijken.


Er is nog een zekere kloof tussen de beeldkwaliteit van SD en HD, maar voor civiele doeleinden kan de verzamelapparatuur die door individuen wordt gebruikt, nu niet voldoen aan de standaardvereisten voor high-definition, en is high-definition verzamelapparatuur nog steeds een relatief duur product voor individuen. . Momenteel is de prijs van algemene civiele capture-kaarten 200-400, en het effect is genoeg. High-definition-kaarten kosten meestal meer dan 3000. Als het niet voor zakelijke behoeften is, voelt het nog steeds duurder aan.


Persoonlijke beeldvormingsproducten worden meestal na het verzamelen in dvd's gegraveerd en genieten van de uitwisseling.De resolutie van 500 lijnen is voldoende, en de high-definition apparatuur van 800 lijnen kan niet worden gerealiseerd zonder de bijbehorende opname- en uitvoerapparatuur.