Veelvoorkomende problemen van beeldschermen en oplossingen

2020-10-10 11:47:56 hongling

Veelvoorkomende problemen van beeldschermen en oplossingen


Tijdens het dagelijkse gebruik van het beeldscherm zullen er meer of minder problemen zijn, waardoor het niet normaal kan gebruiken, zoals een zwart scherm, wazig scherm, uit de lijn, enz. Wat moet ik doen als ik deze problemen tegenkom?


  Ongeacht het type beeldscherm, het gebruikte lcd-beeldscherm is een gelaagde structuur die uit verschillende onderdelen bestaat. De laatste laag is een backlight-laag gemaakt van fluorescerende materialen die licht kunnen uitstralen. Het licht dat door de achterverlichtingslaag wordt geëmitteerd, komt de vloeibaar-kristallaag binnen die duizenden kristaldruppeltjes bevat nadat het door de eerste polariserende filterlaag is gegaan. De kristaldruppeltjes in de vloeibaar-kristallaag bevinden zich allemaal in een kleine celstructuur en een of meer cellen vormen een pixel op het scherm. Wanneer de elektroden in het LCD-scherm een elektrisch veld genereren, worden de vloeibaar-kristalmoleculen gedraaid, zodat het licht dat erdoorheen gaat regelmatig wordt gebroken en vervolgens wordt gefilterd door de tweede laag filterlaag en weergegeven op het scherm.


Voor eenvoudige monochromatische LCD-schermen, zoals beeldschermen die worden gebruikt in handcomputers, is de bovenstaande structuur voldoende. Voor de meer complexe kleurendisplays die in notebooks worden gebruikt, is echter ook een kleurfilterlaag die gespecialiseerd is in kleurenschermen vereist. Over het algemeen bestaat in een kleuren-LCD-paneel elke pixel uit drie vloeibaar-kristalcellen, die elk een rood, groen of blauw filter voor elke cel hebben. Op deze manier kan het licht dat door verschillende cellen gaat, verschillende kleuren op het scherm weergeven. Bijna alle LCD's die in notebooks of desktopsystemen worden gebruikt, gebruiken dunne filmtransistors (TFT) om cellen in de vloeibaar-kristallaag te activeren. TFT LCD-technologie kan duidelijkere en helderdere beelden weergeven. LCD's in de jaren zestig en zeventig waren niet-actieve lichtgevende apparaten, met lage snelheid, slechte efficiëntie en laag contrast. Hoewel ze duidelijke tekst konden weergeven, produceerden ze vaak schaduwen bij het snel weergeven van afbeeldingen, wat het weergave-effect van video's zou beïnvloeden. .


Net als traditionele CRT-beeldschermen zijn lcd's die in desktopsystemen worden gebruikt, ook ontworpen om analoge golfvormsignalen te ontvangen in plaats van digitale pulssignalen die rechtstreeks door pc's worden gegenereerd. Dit komt voornamelijk doordat de overgrote meerderheid van standaard grafische kaarten in huidige desktopsystemen de video-informatie nog steeds van het originele digitale signaal naar een analoog signaal converteren voordat deze voor weergave naar de monitor wordt verzonden. Hoewel het LCD-scherm van het desktopsysteem is ontworpen om analoge signalen te ontvangen, kan het LCD-scherm zelf nog steeds alleen digitale informatie verwerken.Daarom moet het LCD-scherm na ontvangst van het analoge signaal van de grafische kaart het analoge signaal herstellen naar een digitaal signaal voor verwerking. Om de tekortkomingen van het beeldscherm als gevolg van de bovenstaande problemen op te lossen, gebruikt de nieuwste desktop-LCD een speciale grafische kaart met een digitale connector om digitale signalen rechtstreeks naar het LCD-scherm te verzenden.


Als het LCD-scherm een zwart scherm tegenkomt, controleer dan eerst of de achtergrondverlichting aan is. Als de achtergrondverlichting niet helder is, betekent dit dat de achtergrondverlichtingslijn eraf is gevallen en het display een zwart scherm heeft. Op dit moment moet de achtergrondverlichtingslijn worden aangesloten en vastgezet om te voorkomen dat deze er weer af valt. Als de achtergrondverlichting aan is, is er een probleem met de schermkabel. Controleer of de schermkabel correct is aangesloten. Als de schermkabel normaal is aangesloten maar het scherm nog steeds zwart is, moet je op dit moment contact opnemen met een professional voor reparatie. LCD-schermen en uitgaande lijnen zijn over het algemeen niet goed aangesloten Als er onder alle normale omstandigheden nog uitgaande lijnen en uitgaande lijnen zijn, dient u tijdig contact op te nemen met een vakman voor reparatie.