Wat is beter, vergadertablet of elektronisch whiteboard?

2020-10-10 10:44:26 hongling

Met het wijdverbreide gebruik van elektronische whiteboards en conferentietabletten in vergaderingen, onderwijs en training van overheidsondernemingen, hebben veel mensen vragen gesteld over de functies en het gebruik van deze twee producten. Welke moet ik kiezen? Vandaag zal ik de gebruikelijke interactieve whiteboards vergelijken met de populaire conferentietabletten, en ik hoop u te helpen.


Operationele vergelijking


Het elektronische whiteboardsysteem bestaat hoofdzakelijk uit 6 delen: projector, computer, USB-kabel, elektronisch whiteboard, elektronische pen (vinger) en whiteboardsoftware. Het elektronische whiteboard is zowel een beeldscherm als een computertouchscreen. Het is verbonden met de computer via een USB-verbindingskabel. Het videosignaal van het computerscherm wordt via de projector op het whiteboard geprojecteerd. Na softwareberekening kan de contactpositie op het whiteboard worden bepaald. Komt synchroon overeen met de muisinformatie van de computer, en realiseer de tweeweg interactieve communicatie en bediening tussen het whiteboard en de computer. Als u naar het elektronische whiteboard kijkt, is het alsof u naar een groter computerscherm kijkt, en de elektronische pen (vinger) kan het scherm net zo vrij bedienen als een muis.

广告机定制


Conferentietabletten worden steeds eenvoudiger en sneller.Een enkel scherm kan projectoren, projectieschermen, elektronische whiteboards, computers en andere apparatuur vervangen. De vergadertablet is als een touchscreencomputer met ingebouwd Android-systeem en het Windows-systeem kan ook worden geïnstalleerd. Bestanden kunnen op het scherm worden weergegeven door rechtstreeks een U-schijf aan te sluiten of door de computer aan te sluiten met een datakabel. U kunt een elektronische pen of vinger gebruiken om de computer op dezelfde manier te bedienen als een muis. vlak.


Uiterlijk vergelijking


Het elektronische schoolbord heeft de functie van een projectiescherm, dat kan worden gebruikt als scherm voor een projector om computervideo's, PPT, afbeeldingen enz. Uit te zenden. Vergeleken met gewone projectieschermen hebben elektronische whiteboards een lage lichtabsorptie, een hogere kleurherstel en duidelijkere beelden. Bij mensen die voor de projector staan, worden echter nog steeds schaduwen op het scherm geprojecteerd, wat het uiterlijk zal beïnvloeden.


De weergavefunctie van de conferentietablet is 'specialer', er wordt niet op vertrouwd dat de projector licht op het scherm projecteert, maar vertrouwt op de eigen lichtbron van het scherm. Zonder de 'tussenpersoon' van projectie zal het licht feller zijn, zonder aan het raamdoek te trekken of de lichten uit te doen. , Kan het scherm ook duidelijk zien.


Daarnaast zijn er enkele verschillen in de resolutie van de twee producten. De projector die is uitgerust met het elektronische whiteboard heeft over het algemeen een resolutie van 1024x768 of 1280x800, terwijl de conferentietablet een resolutie heeft van 1920x1080.De 84-inch en 98-inch conferentietabletten gebruiken zelfs een 4K ultra-high-definition scherm met een resolutie van 3840x2160, wat betekent dat het gebied hetzelfde is In de gebruiksomgeving is de beeldkwaliteit van de conferentietablet beter en zijn de details delicater.


Contact schrijven vergelijking


De schrijffuncties van een elektronisch whiteboard en een vergadertablet lijken erg op elkaar: beide kunnen een elektronische pen of vinger gebruiken om op het scherm te schrijven, en beide hebben een annotatiemodus en een speciale schrijfpagina. In de commentaarmodus kunnen bewerkingen zoals tekenen en markeren op de pagina-inhoud worden gerealiseerd; op de speciale schrijfpagina kunt u op het bord schrijven als een algemeen whiteboard, en kunt u de geschreven inhoud ook vergroten, verkleinen, verplaatsen en wissen, en de dikte en aanpassing van de pen wijzigen. Kleur, en verander de achtergrondkleur.


Vergelijking van andere functies


Naast de bovenstaande twee functies hebben elektronische whiteboards en conferentietabletten ook veel vergelijkbare functies, zoals schermopname met één klik, multimedia-uitzendingen, video op afstand en andere functies. De vergadertablet heeft echter nog een "unieke" functie dan de elektronische interactie tussen whiteboard en meerdere schermen.