Het verschil tussen PCB en PCBA

2020-10-10 10:06:43 hongling

Het verschil tussen PCB en PCBA

Toen ik voor het eerst over embedded leerde, zijn de Engelse afkortingen van verschillende componenten, allerlei soorten duizeligheid en hoogtevrees, nog steeds gemakkelijk te onthouden als ik erover nadenk, zoals PCB, PCBA, enz. Van alle elektronische componenten, PCBA-verwerking en Er zijn nog enkele voorzorgsmaatregelen voor het onderhoud ervan.

                                         PCBA-verwerking


        PCBA is de afkorting van Printed Circuit Board + Assembly in het Engels, wat betekent dat de lege printplaat door het SMT-bovendeel gaat en vervolgens het hele fabricageproces van de DIP-plug-in doorloopt. PCB is een printplaat, ook wel printplaat genoemd. De belangrijke elektronische componenten in de elektronische componenten zijn ook de ondersteuning van de elektronische componenten. Het is de leverancier van de circuitverbinding van de elektronische componenten. De PCB wordt gebruikt als printplaat. Op het isolerende substraat, de gedrukte componenten of gedrukte schakelingen en twee Een printplaat met geleidende patronen gecombineerd met deze.

       De printplaat moet worden bewaard bij een temperatuur van 0-30 graden Celsius en de luchtvochtigheid moet lager zijn dan 80% RV onder niet-corrosieve gasomgevingscondities. Elke cyclus moet zorgvuldig worden gecontroleerd. Voordat de printplaat online gaat, moeten de volgende controles en Verwerkingsproces:

1. U moet bij het uitpakken controleren of de printplaat geen duidelijke uiterlijke defecten toelaat, zoals beschadiging van de verpakking, te lange opslagperiode, krassen, blaarvorming en oxidatie van het kussen;

2. De printplaat met beschadigde vacuümverpakking moet worden gedroogd voordat deze online gaat (behalve OSP-printplaten en niet-soldeerbare moederborden);

3. Ongeacht of de vacuümverpakking onvolledig is of niet, de PCB's die de inspectie van de overbewaartermijn hebben doorstaan, moeten worden gedroogd voordat ze online worden gezet (de OSP-plaat kan alleen worden ontvochtigd door een vacuümoven).

       In tegenstelling tot PCB's moet er voor en na de PCBA-verwerking een opslagproces zijn en hoeft PCBA alleen te worden opgeslagen in een algemene omgeving die voldoet aan de werkplaatsomgeving zonder speciale vereisten. Het is daarentegen gemakkelijker op te slaan dan PCB en heeft lagere vereisten. Maar hoe dan ook, e-meeting is tenslotte een zeer delicaat product, en zorgvuldig onderhoud en inspectie zijn een essentieel onderdeel.


标签: PCBA