Hoe een lcd-tv te onderhouden

2021-03-19 08:40:38 hongling

Hoe onderhoud ik de lcd-tv?


Vermijd lang


Vermijd langdurig continu gebruik, dat wil zeggen, laat de tv een tijdje rusten. Langdurig gebruik zal ervoor zorgen dat de interne onderdelen van de tv heet worden en de interne onderdelen verbranden of de veroudering van de onderdelen versnellen. Als u lange tijd op hetzelfde scherm blijft, raken sommige pixels oververhit en ontstaat er geen scherm op het scherm. Om deze situatie te vermijden, probeert iedereen niet op de pauzeknop te drukken tijdens het bekijken van DV- of andere video's.


Blijf droog


Let op dat je de tv droog houdt. Als je lang aan het werk bent, zullen de onderdelen binnenin zeer warm worden. Op dit moment is het vanzelfsprekend dat je vochtschade tegenkomt. Sommige huizen gebruiken de tv niet veel , maar het wordt ook aanbevolen om het apparaat tijdig in te schakelen. Kijk naar de tv en laat de onderdelen binnenin opwarmen om het vocht binnenin te verdrijven.


Stofverwijdering


    Door statische elektriciteit wordt het oppervlak van het lcd-tv-scherm gemakkelijk vervuild met stof. Maar afvegen met schoon water is een zeer onverstandige manier van schoonmaken. De eerste is dat het reinigende effect gemiddeld is en dat het gemakkelijk is om watervlekken achter te laten. Wat nog belangrijker is, is dat het vloeibare kristal zeer gemakkelijk permanente schade kan veroorzaken door vocht. (Als er waterdruppels in het scherm sijpelen, schakel dan de elektriciteit niet in en laat het water langzaam verdampen in een warme omgeving)


    In feite zijn poetsdoeken en reinigingsvloeistoffen voor vloeibare kristallen in de handel verkrijgbaar. Professionele poetsdoek heeft een beter reinigend effect en een zachte textuur (denk niet dat brildoek kan worden vervangen), en de reinigingsvloeistof maakt het reinigende effect ook nog beter. Om krassen op het scherm te voorkomen, is het beter om een professionele te gebruiken.


 Schoonmaak


    Volgens de natuurkundige principes kan het bekend zijn dat het buitenoppervlak van het fosforscherm ladingen draagt wanneer de tv werkt en een elektrisch veld vormt. Het geladen stof in de lucht zal zich onder invloed van dit elektrische veld aan het oppervlak van het fosforscherm hechten, en het zal zich in de loop van de tijd steeds meer ophopen, het zicht beïnvloeden en zelfs zwarte vlekken vormen, waardoor een verkeerde inschatting van het falen van de beeldbuis ontstaat . Daarom wordt het schoonmaken van het externe oppervlak van het tv-scherm een noodzakelijke taak voor tv-gebruikers.


    De stofreiniging aan de buitenkant van het fosforscherm moet worden uitgevoerd in de uitgeschakelde toestand. Gebruik tegelijkertijd geen verenstofdoeken, zijden stoffen, enz. Om schoon te maken, omdat deze items zullen worden belast met de wrijving van glazen producten; als u deze items gebruikt om het scherm schoon te maken, zal het niet alleen niet schoon zijn, maar het stof van dergelijke items wordt verwijderd. Zijdewol, enz. wordt aan het fluorescerende scherm bevestigd. Ook is het niet mogelijk om zogenaamde elektrische poetsmiddelen of andere reinigingsmiddelen te gebruiken om het fosforscherm te reinigen. Omdat deze Lius min of meer zuur en alkalisch zijn, zullen ze de glasproducten aantasten en de oppervlakteafwerking van het fosforscherm aantasten.


    In feite is het een goede manier om reinigingspapier voor cameralens te gebruiken om het stof van het oppervlak van het fosforscherm te verwijderen. Lenspapier is een soort zacht speciaal reinigingspapier voor optische lenzen dat lijkt op de structuur van niet-geweven stof. De handmatige methode wordt gebruikt om voorzichtig het zand, de papierribben en ander hard vuil te verwijderen dat de lens kan beschadigen. oppervlak van het fluorescerende scherm, het zal er niet alleen geen krassen op maken, maar heeft ook een goed stofverwijderingseffect, geen statische elektriciteit en geen bijlagen, om het doel van het reinigen en beschermen van het oppervlak van het fluorescerende scherm te bereiken.


    Veeg tijdens gebruik het oppervlak van het fosforscherm in dezelfde richting af met lenspapier en verhoog de sterkte vervolgens iets om het oppervlak van het fosforscherm met papier schoon te vegen. Opgemerkt moet worden dat de eerste doorgang licht moet zijn om krassen op het oppervlak van het scherm te voorkomen. Het fosforscherm is na stofverwijdering op deze manier zo helder als nieuw en het wazige beeld vóór stofverwijdering wordt geëlimineerd.