Classificatie van LED-displays, volgens de basiskleur

2021-03-26 14:22:21 hongling

Classificatie van LED-displays op basis van basiskleur

    Monochroom LED-display

    Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het monochrome LED-display slechts één kleur voor de achtergrondverlichting van het scherm, waarvan de meeste stijlvolle blauwe of groene achtergrondverlichting zijn, en natuurlijk zijn er andere ongebruikelijke enkele kleuren, zoals rood, geel, enzovoort. Monochrome LED-schermen gebruiken meestal rood, omdat rood een hogere lichtopbrengst heeft en een hogere helderheid kan worden verkregen. Het kan ook groen of gemengd zijn, dat wil zeggen dat een deel rood is, een deel groen en een deel geel.

    Tweekleurige LED-display

    Het tweekleurige LED-display is een LED-display gemaakt door rode en groene LED's samen te voegen als één pixel. Elke pixel heeft twee primaire kleuren, rood en groen, en geel kan worden over elkaar heen gelegd. In het geval van grijsbesturing kunnen door de verandering van rood en groen verschillende grijsniveaus worden gecombineerd tot 65.535 kleuren.

    LED-kleurendisplay

    Het full-colour LED-display is om de rode, groene en blauwe LED-buizen samen te voegen als een pixel-LED-display. Full-colour LED-display wordt ook wel drie primaire kleuren genoemd.Elke pixel heeft drie primaire kleuren rood, groen en blauw. Onder de voorwaarde van grijscontrole, door de veranderingen van verschillende grijsniveaus van rood, groen en blauw, de kleuren van de natuur goed te restaureren 16.777.216 kleuren worden gecombineerd.

标签: Led scherm