Nieuwe kansen in de LED-industrie, waarbij de lay-out van de gehele industrieketen het voortouw neemt

2021-03-26 14:19:12 hongling

Nieuwe kansen in de LED-industrie, waarbij de lay-out van de gehele industrieketen het voortouw neemt


Sinds 2016 bevindt de LED-industrie zich in een fase van snelle ontwikkeling De snelle groei van de wereldwijde LED-markt is voornamelijk te danken aan de explosieve groei van algemene binnenverlichting, architecturale verlichting, landschapsverlichting, achtergrondverlichting en grote LED-schermen voor buiten. In 2018, met de voortdurende verbetering van de LED-boom, luidde de winstgevendheid van beursgenoteerde bedrijven in de LED-industrie een volledig herstel in en werd het keerpunt in de sector onthuld. In de komende 3-5 jaar, naarmate de technologie volwassener wordt en de kosten dalen, zal de marktpenetratiegraad van LED's op het gebied van algemene verlichting verder toenemen en wordt verwacht dat de voortdurende uitbreiding van toepassingen zoals autoverlichting en kleine LED-displays zal toenemen. luiden een nieuw niveau in de LED-industrie in. De ronde brak uit. De industrie is van mening dat de snelle groei van de industrie de vraag naar de gehele LED-industrieketen zal stimuleren, van productie tot productie tot verpakking.Bedrijven die actief de LED-industrieketen inzetten, zoals Hongli Zhihui, Dehao Runda, Mulinsen en Zhaochi Energy, zal meer marktdividenden winnen.


De financiële kerngegevens van de led-industrie zijn aanzienlijk verbeterd en de trend in de branche is solide en betrouwbaar


    De financiële kerngegevens van de led-industrie zijn aanzienlijk verbeterd en de trend in de branche is solide en betrouwbaar


Afgaande op de jaarverslagen van 2017 van grote bedrijven in de led-industrie en het eerste kwartaal van 2018, laten de financiële kernindicatoren van beursgenoteerde bedrijven allemaal een significante verbeteringstrend zien. De kernindicatoren zijn onder meer ROE, omzetschaal en groeipercentage, nettowinst en groei percentage toe te rekenen aan de moedermaatschappij en brutowinstmarge., nettowinst en operationele cashflow, enz. De financiële kerngegevens van de led-industrie zijn aanzienlijk verbeterd, wat bevestigt dat de trend in de led-industrie solide en betrouwbaar is.


Onder hen, Alto Electronics, Dehao Runda, Guangdong Ganhua 3 beursgenoteerde ondernemingen 1Q18 nettowinstgroei meer dan 100%. Het groeipercentage van de nettowinst van Mulinsen en Hongli Zhihui ligt tussen 0% en 100%.


Alto Electronics behaalde een totaal bedrijfsresultaat van 410 miljoen yuan in het eerste kwartaal van 2018, een stijging op jaarbasis van 172,76%, voornamelijk dankzij een 192,02% jaar-op-jaar stijging van de inkomsten uit LED-toepassingen.


In het eerste kwartaal van 2018 behaalde BDO Runda een totaal bedrijfsresultaat van 870 miljoen yuan, een jaar-op-jaar stijging van 2,80%; de nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders van beursgenoteerde ondernemingen bedroeg 3,0047 miljoen yuan, een jaar-op-jaar stijging van 103,47%, voornamelijk als gevolg van de stijging van de bedrijfswinst tijdens de verslagperiode. Momenteel is de pre-profit in het eerste halfjaar aanzienlijk.


In reactie op de geïntensiveerde concurrentiestrategie om de heersende hoogten te veroveren, hebben LED-bedrijven de ontwikkeling van de hele industrieketen ingezet


Naast de toename van winst en omzet zetten BDO Runda, Hongli Zhihui en Mulinsen ook actief de uitbreiding van de gehele industrieketen in.


BDO Runda begon de LED-industrie te betreden in 2009, door de acquisitie en integratie van ondernemingen in Guangdong Jianlongda, NVC Lighting en andere industrieën, en de oprichting van LED R & D-bases via particuliere fondsen, bankleningen en niet-openbare uitgifte van fondsen., Vormde het bedrijfspatroon van de LED-industrieketen van "uitbreiding en chip-pakket en module-LED-toepassingsproducten (verlichting en display) -merk en kanaal".


Het management van het bedrijf verklaarde dat BDO Runda zijn technologische onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten zal blijven versterken, meer nieuwe producten zal ontwikkelen op basis van de technische kenmerken van LED's, en marktconsumptie zal leiden met nieuwe producten; onder het uitgangspunt van het waarborgen van de productkwaliteit, het versterken van de kostenbeheersing en productinnovatie om het uitgebreide concurrentievermogen van producten te verbeteren; blijf de voordelen van de hele industrieketen, technologie en NVC-kanalen benutten, terwijl het marketingsysteem voortdurend wordt geoptimaliseerd en de marketingcapaciteiten worden verbeterd om het marktaandeel van producten verder te vergroten.


Mulinsen versterkt ook voortdurend de ondersteunende capaciteiten van de hele industrieketen. De stroomopwaartse strategische alliantie LED-chipleiders, waaronder Aoyang, HC Semitek, Jingdian, enz., Zorgen voor de veiligheid van de chipaanvoer en verhogen de technische investeringen in IC-verpakkingen en intelligente productiecentra. Stroomafwaarts blijft de verlichtingsindustrie krachtig uitbreiden en de voltooiing van de implementatie van verlichtingsfaciliteiten en verkooppunten in Yiwu en Xinyu versnellen.


Ping An Securities zei dat in 2017 de outputwaarde van LED-downstreamtoepassingen op het vasteland van China 531 miljard yuan bereikte, en het samengestelde groeipercentage in de komende drie jaar 18,8% zal bereiken.In de toekomst zal de LED-waardeketen geleidelijk stroomafwaarts verschuiven . Met de voortdurende ontwikkeling en volwassenheid van LED-technologie is de concurrentie op de markt een felle fase ingegaan, en grote LED-bedrijven hebben hun strategieën een voor een aangepast om een indrukwekkende hoogte te bereiken. "Het grote is altijd groot, het sterke is sterk, de survival of the fittest" wordt levendig gedemonstreerd in de LED-industrie. De toegenomen concurrentie zorgt ervoor dat bedrijven blijven nadenken over hun eigen positionering, naast het consolideren van hun concurrentiepositie op de LED-markt, terwijl ze tegelijkertijd actief de industriële keten uitbreiden, de integratie van hulpbronnen versnellen en streven naar optimalisatie van de upstream en downstream. industriële ketting is een nieuwe ontwikkelingstrend geworden!


标签: LED-industrie