Hoe de helderheid van het LED-display aanpassen

2021-03-19 08:33:05 hongling

Hoe de helderheid van het LED-display aanpassen


1. Modulatiepulsbreedte (PWM), gebruikmakend van de veranderende frequentie die het menselijk oog kan voelen, en gebruikmakend van de pulsbreedtemodulatiemethode om grijstintencontrole te verkrijgen, dat wil zeggen, periodiek de lichtpulsbreedte wijzigen. Pulsbreedtemodulatie is geschikter voor digitale besturing en wordt veel gebruikt De meest gebruikelijke methode is om een microcomputer te gebruiken. Momenteel passen bijna alle LED-displays pulsbreedtemodulatie toe om het grijsniveau te regelen.


2. Gewone LED-buizen maken een continue taakstroom van ongeveer 20 mA mogelijk Door de stroom die door de LED stroomt te veranderen, behalve de verzadiging van de rode LED, is de helderheid van de resterende LED's in principe evenredig met de stroom die vloeit.

 

3. Aanpassing van de kleurcoördinaten van het witte veld


Aanpassing van de kleurcoördinaten van het witte veld is een van de meest basistechnologieën voor full-colour LED-displays. In het midden van de jaren negentig werden de coördinaten van de witte veldkleur echter, vanwege het ontbreken van industriestandaarden en basistestmethoden, meestal bepaald door menselijke ogen en gevoelens, wat resulteerde in een ernstige kleurzweem en willekeur in de kleurtemperatuur van het witte veld. Met de afkondiging van industriestandaarden en de voltooiing van testmethoden, zijn veel fabrikanten begonnen met het standaardiseren van het kleuraanpassingsproces voor full-colour schermen. Vanwege het gebrek aan theoretische richtlijnen voor kleurafstemming, offeren sommige fabrikanten echter vaak de grijsniveaus van bepaalde primaire kleuren op om de 100-veld kleurcoördinaten aan te passen, en de algehele prestatie kan niet worden verbeterd.


4. Kleuraanpassing


Het LED-display met hoge resolutie wordt weergegeven volgens het principe van drie primaire kleuren geïnstalleerd licht. Het bepalen van een van rood, groen en blauw als referentie is voornamelijk gebaseerd op de verschillende helderheid van het geselecteerde product rood, groen en blauw. Over het algemeen is de helderheidsreferentie degene met een lage helderheidsverhouding. Als de referentie een soort is of Wanneer de maximale helderheid is bereikt, is het nodig om een andere kleur aan te passen voor een tweekleurige LED-display en voor een full-colour LED-display is het nodig om de kleuren van de andere twee LED's aan te passen.


标签: Led scherm