Wat is het verschil tussen een LCD-verbindingsscherm en een LED-display

2021-03-13 15:01:32 hongling

Wat is het verschil tussen een LCD-verbindingsscherm en een LED-display


LCD is de volledige naam van Liquid Crystal Display, voornamelijk inclusief TFT, UFB, TFD, STN en andere soorten liquid crystal display.

Het LCD-splitsingsscherm is een splitsingsscherm dat de splitsingsmethode van LCD-display-eenheden gebruikt en het weergave-effect op een groot scherm realiseert via het softwaresysteem voor de splitsingscontrole. Momenteel zijn de gangbare verbindingsmethoden 3,5 mm 55-inch LCD-splitsing met ultradunne rand, 5,5 mm 46-inch LCD-splitsingsscherm met ultradunne rand, 47-inch LCD-splitsing, 60-inch LCD-splitswand en 40 inch LCD-splitsing. LCD-verbindingssysteem met smalle rand.

2. Kenmerken van het LCD-verbindingsscherm:

1. Hoge helderheid

    In vergelijking met tv- en pc-lcd-schermen hebben DID LCD-splitsingsschermen een hogere helderheid. De helderheid van een tv- of pc-lcd-scherm is over het algemeen slechts 250 ~ 300cd / m2, terwijl de helderheid van een DID-lcd-scherm meer dan 700 cd / m2 kan bereiken.

2. Hoog contrast

    Het DID LCD-splicing-scherm heeft een contrastverhouding van 1200: 1, of zelfs 10000: 1, wat meer dan twee keer zo hoog is als die van traditionele pc- of tv-lcd-schermen en drie keer zo hoog als die van algemene doorzichtprojecties.

3. Betere kleurverzadiging

    Momenteel is de kleurverzadiging van gewone CRT slechts ongeveer 50%, terwijl DID LCD een hoge kleurverzadiging van 80% -92% kan bereiken. Dit komt door de kleurkalibratietechnologie die is ontwikkeld voor DID-producten. het stilstaande beeld Naast kleurkalibratie kunt u ook de kleur van het dynamische beeld kalibreren om de nauwkeurigheid en stabiliteit van de beelduitvoer te garanderen.

4. Bredere kijkhoek

    PVA-technologie (Patterned Vertical Alignment) is de "technologie voor verticale uitlijning van afbeeldingen", met behulp van deze technologie kan de kijkhoek dubbel 180 ° bereiken (horizontaal en verticaal).

5. Betere betrouwbaarheid

    Gewone LCD-schermen zijn ontworpen voor tv- en pc-monitoren en ondersteunen geen continu gebruik overdag en 's nachts DID LCD-schermen zijn ontworpen voor meldkamers en weergavecentra en ondersteunen continu gebruik in 7x24 uur.

6. Pure vliegtuigweergave

LCD is de vertegenwoordiger van flatpanel-weergaveapparaten, het is een echte flat-screen display, volledig zonder kromming, groot scherm, geen vervorming.

7. Uiterst dun en smal randontwerp

    DID-producten hebben niet alleen een groot weergavegebied, maar hebben ook de voordelen van een dunne dikte en een laag gewicht, die gemakkelijk kunnen worden gesplitst en geïnstalleerd. Het speciale LCD-scherm voor het splitsen heeft een uitstekend ontwerp met een smalle rand. De dubbele schermnaden zijn meestal 3,5 mm, 1,8 mm, 1,4 mm. Dergelijke kleine randeffecten hebben geen invloed op het algehele weergave-effect van het hele scherm.

8. De helderheid is uniform, het beeld is stabiel en flikkert niet

    Omdat elke punt van het LCD-scherm die kleur en helderheid behoudt na ontvangst van het signaal, hoeven de pixels niet constant te worden vernieuwd, zoals bij CRT. Daarom heeft het LCD-scherm een uniforme helderheid, een hoge beeldkwaliteit en absoluut geen flikkeringen.

9, 120Hz verversingsfrequentie met dubbele frequentie

    De 120 Hz liquid crystal display-technologie met dubbele frequentie van het DID-product kan het uitsmeren en vervagen van het beeld tijdens snelle bewegingen effectief oplossen, de helderheid en het contrast van het beeld verbeteren, het beeld duidelijker maken en het menselijk oog minder maken vermoeid als je lang kijkt.

10. Langere levensduur

    Gewone LCD-schermen die worden gebruikt in NB, pc en tv hebben een levensduur van 10.000 tot 30.000 uur achtergrondverlichting, terwijl de levensduur van DID-achtergrondverlichting van LCD-schermen meer dan 50.000 tot 100.000 uur kan bedragen, wat zorgt voor de helderheid, het contrast en de kleurkwaliteit van elk LCD-scherm het scherm dat na langdurig gebruik in het splitsingsscherm wordt gebruikt, is consistent en de levensduur van het scherm is niet minder dan 60.000 uur.

Led scherm

3. Wat is led? Wat is een led-display?

    LED is de afkorting van Light Emitting Diode. LED-toepassingen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: de ene is een LED-display; de andere is een LED-toepassing met één buis, inclusief LED-achtergrondverlichting, infrarood-LED enzovoort. Wat betreft LED-displays, zijn de ontwerp- en productietechnologieniveaus van China in principe in lijn met het internationale niveau. Het LED-weergavescherm is een weergaveapparaat dat is samengesteld uit lichtgevende diodes die in een array zijn gerangschikt. Het gebruikt een laagspanningsscanaandrijving en heeft de kenmerken van een laag stroomverbruik, een lange levensduur, lage kosten, hoge helderheid, weinig uitval, grote kijkhoek en een lange visuele afstand.

4. Kenmerken van LED-display:

1. De lichtsterkte is sterk Wanneer de zon binnen de zichtbare afstand direct op het schermoppervlak schijnt, is de inhoud van het display duidelijk zichtbaar;

2. Geavanceerde digitale videoverwerking, technologie gedistribueerd scannen, modulair ontwerp / constante stroom statische aandrijving, automatische helderheidsaanpassing;

3. Geïmporteerde grootschalige geïntegreerde schakelingen worden volledig overgenomen, wat de betrouwbaarheid aanzienlijk verbetert en foutopsporing en onderhoud vergemakkelijkt;

4. Super grijsschaalcontrole: Met 1024-4096 grijsschaalcontrole is de weergavekleur hoger dan 16,7 M, de kleur is helder en realistisch en het driedimensionale gevoel is sterk;

5. Automatische helderheidsaanpassing Met de automatische helderheidsaanpassingsfunctie kan het beste weergave-effect worden verkregen in verschillende helderheidsomgevingen;

6. Statische scantechnologie keurt statische latch scanmethode, high-power drive, en garandeert volledig de lichtgevende helderheid;

7. Werk in alle weersomstandigheden is volledig aangepast aan verschillende ruwe buitenomgevingen, waterdicht, vochtbestendig, anticorrosief, bliksembeveiliging, sterke algehele seismische weerstand, goede weergaveprestaties en hoge kostenprestaties. De pixelbuis kan P10mm, P16mm aannemen en andere specificaties;

8. Het beeld is helder, zonder jitter en ghosting, en elimineert vervorming;

9. Video-, animatie-, grafiek-, tekst-, beeld- en andere informatieweergave, netwerkweergave, afstandsbediening;

10. Super heldere pure kleurenpixels.


    Door de vergelijking van bovenstaande kenmerken is het niet moeilijk in te zien dat de twee hun eigen sterke punten hebben op het gebied van levensduur en energieverbruik. De keuze tussen beide hangt natuurlijk af van de daadwerkelijke toepassingsomgeving. Lcd-verbindingsscherm, met lage helderheid, is geschikter voor binnenkijken binnen een straal van 10 meter, en wordt meestal gebruikt in controlecentra of videoconferenties; LED is geschikter voor buitenkijken of ver weg.